Ez a sült káposzta recept lett nálunk a család új kedvence. A káposztalevelek elnyelik a fűszerek ízét, a külső levelek ropogóssá, a belsők pedig puhává sülnek. Lehet belőle ebéd vagy ízletes snack is. A másik jó dolog ebben a receptben, hogy összetevőket tartalmaz, amelyek nagy valószínűséggel kéznél is vannak.

Ezt a sült káposztát szinte kötelező kipróbálni, míg tart a veganuary. Párosíthatjuk más étellel, így összeállíthatunk egy teljes étkezést.

Én salátát és krumplipürét készítettem mellé, ezzel gyorsan lerendeztem az ebédet és a vacsorát is.

Ugyan kinek ne lenne szüksége egy ilyen életmentő receptre egy zsúfolt napon? Én hálát szoktam adni értük, amikor még egy órám sincs főzni.

Sült káposztakorong. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Használhatunk lilakáposztát is a recepthez, ugyanakkor a zöld káposzta a legjobb választás. Olyan káposztát keressünk, amely friss, ropogós, feszes és tömör. A másik fontos hozzávaló az olívaolaj, amellyel megkenjük a káposztaszeleteket.

Végül pedig az egészet megszórjuk fűszerekkel, mint a só, a fokhagymapor, a paprika és a pirospaprika-pehely.

Hogyan készítsük el? Nagyon egyszerű. Csak vágjuk le a káposzta szárát, utána vágjuk korongokra. Egy káposztából négy korongot tudunk készíteni. Ezeket tegyük egy olívaolajjal kikent tepsire, utána kenjük meg a tetejüket is olívaolajjal. Fűszerezzük be, majd fordítsuk meg, és ismételjük meg a műveletet a másik oldallal is. Végül süssük meg 200 fokon. Ez körülbelül 25 perc.

Felszolgálhatjuk tésztaételek mellé,

ehetjük önmagában, de főzhetünk mellé quinoát, bulgurt, kölest, árpát vagy rizst. Spenótos rizzsel például nagyon finom. De akár tofut vagy más zöldségeket is piríthatunk hozzá, esetleg tálalhatjuk valamilyen szósszal.