A hagyományos panír már unalmas, készítsük így a csirkemellet!

parmezános csirke
Vágólapra másolva!
A panírozott csirkemell egy örök klasszikus, biztosan nem fog soha kimenni a divatból. Ám egy idő után kissé unalmassá válik. Ilyenkor jó, ha van egy recept a tarsolyunkban, amit csak úgy előrántunk. Ilyen a sajtos, fűszeres panírmorzsában megforgatott csirkemell is, amelyet a sütőben sütünk meg. Próbálja ki!
Vágólapra másolva!

Ami az előkészületeket illeti: hasonlóan fogunk hozzá, mint a hagyományos panírozott csirkemellhez. Először vágjuk ketté a csirkemelleket, hogy ne legyen túl vastag a hús. Ezután még érdemes kiklopfolni, majd jöhet rá a só és a bors.

Egy edényben keverjünk össze egy bögre pankómorzsát, egy marék reszelt sajtot, egy teáskanál oregánót, fél teáskanál fokhagymaport.

Egy másik tálban pedig verjünk fel egy tojást. A csirkemelleket forgassuk meg a tojásba, majd a sajtos panírmorzsába, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajjal kikent tepsire.

Forrás: Shutterstock

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és süssük a csirkemelleket negyedóráig. Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, fordítsuk meg a csirkemelleket,

tegyünk rá paradicsomszószt, szórjuk meg vastagon sajttal,

és mehet vissza még legalább öt-tíz percre, amíg a sajt szépen megolvad. Már kész is! Fogyasszuk tésztával, krumplival, valamilyen salátával vagy rizzsel!