A minap épp azon gondolkodtam, mi legyen az ebéd, amikor hirtelen beugrott: paradicsomos tészta. Én eddig fapadosan készítettem, tényleg csak paradicsomot és némi fűszert használtam hozzá. Most azonban újragondoltam a saját receptemet, és egy nagyon különleges tésztaétel lett a végeredmény. Ezentúl csak így fogom készíteni a paradicsomos tésztát! Nincs benne hús, de nem is hiányzik belőle.

Paradicsomos tészta. A kép csak illusztráció!Forrás: Origo

Paradicsomos tészta hús nélkül

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta
  • 1 konzerv paradicsom
  • 1 üveg szárított paradicsom
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg gomba
  • 6-8 fürtös paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • sajt

Elkészítés:

Tegye fel főni a tésztát a szokott módon.
Közben aprítsa fel a hagymát, a fokhagymát, egy kisebb marék gombát és körülbelül 7-8 darab szárított paradicsomot.
A hagymát és a fokhagymát kezdje el megpirítani egy kis olajon, majd adja hozzá az apróra vágott gombát.
Amikor eléggé megpirult, mehet bele a konzerv paradicsom.
A fürtös paradicsomokat turmixolja le, és mehet az is az edénybe.
Hagyja egy kicsit összerottyanni, végül tegye bele a nagyobb darabokra vágott szárított paradicsomot. Ezt az alapanyagot semmiképp se hagyja ki belőle.
Sózza és borsozza ízlés szerint, majd mehet bele az oregánó és a bazsalikom is ízlés szerint.
A tésztát szűrje le, és keverje a paradicsomhoz.
Rottyantsa össze megint, és már kész is.
Tálalhatja vegán vagy hagyományos sajttal megszórva és egy kis bazsalikomlevéllel díszítve.