Gyorsan elkészülő fánkgolyó három összetevőből

fánkgolyó
Vágólapra másolva!
Vannak olyan napok, amikor a nassolás utáni vágy elveszi a figyelmünket. Egyszerűen befészkeli magát a fejünkbe a finom desszertek gondolata, és eszében sincs távozni onnan. De ugyan kinek van kedve órákat tölteni a konyhában csak ezért? Valószínűleg senkinek. Ezekre a napokra találták ki a fánkgolyókat három összetevőből.
Vágólapra másolva!

Amikor valami egyszerű, de finom desszertre vágyunk, csak vegyük elő ezt a receptet. A fánkgolyók olyan könnyen és gyorsan készen vannak, hogy dicshimnuszokat fogunk zengeni hozzájuk.

Ehetjük lekvárral vagy mogyorókrémmel,

csak arra figyeljünk, nehogy túlzásba vigyük. Hirtelen arra eszmélhetünk, hogy üres a tál. A kis golyók ugyanis etetik magukat!

Fánkgolyók. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A három összetevő, amire szükségünk van: 260 g liszt, 180 ml tej és 3 evőkanál cukor. Csak össze kell keverni, jól összedolgozni, majd kis darabokat szaggatni belőle és golyókká formázni. Ki kell sütni olajban és készen is van.

Ki hitte volna, hogy ilyen könnyű desszertet készíteni?!

Az biztos, hogy én még ma kipróbálom ezt a receptet! És nemcsak lekvárral meg mogyorókrémmel fogom enni a kis golyókat, hanem fahéjas porcukorban megforgatva is.

Próbálja ki ön is!