Néha nagyon nehéz a sok-sok napi teendő közé még a főzést is beilleszteni. Ezért vagyunk hálásak azokért a receptekért, amelyek villámgyorsan készen vannak. Ilyen a zellerkrémleves és a pirított csirkemáj is, amit ehetünk krumplival vagy rizzsel. Nagyon gyorsan készen vannak, ráadásul finomak is. Ha nincs ideje főzni, ezeket a recepteket bármikor előveheti.

Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 db zeller
- 1 db répa
- 1 db hagyma
- 1 db fehérrépa
- 210 ml tejszín
- 2 db húsleveskocka
- olaj
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
Tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel a zöldségeket.
Pirítsuk meg egy kis olajon, majd öntsük fel másfél liter vízzel.
Adjuk hozzá a leveskockákat, egy kis sót, és főzzük puhára.
(Míg főnek a zöldségek, közben el is kezdhetjük a csirkemáj készítését.)
Pépesítsük az egészet egy botmixerrel, öntsük hozzá a tejszínt, és hagyjuk összerottyanni.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal.

Pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 650 g csirkemáj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál csilipaprika-pehely (opcionális)
- olaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát.
Pirítsuk meg az olajon.
Vágjuk fel kisebb darabokra a májat, és adjuk a hagymákhoz.
Pirítsuk legalább 10 percig.
Borsozzuk, adjuk hozzá a paprikákat, és keverjük át.
A végén sózzuk meg, és tálaljuk rizzsel vagy krumplival.