A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal" készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb.

Az elmúlt években a növényi eredetű húsok minden eddiginél népszerűbbé váltak. Egyre több vállalat kísérletezik

a vegán húsok elkészítésével,

nem csoda hát, hogy számtalan formájával találkozhatunk a vegán mű húspogácsától kezdve a növényi eredetű darált húsig. Amerikában már tavaly megjelent a növényi kolbászos pizza, most azonban Indiában rukkoltak elő egy újdonsággal.

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

A 100%-ban vegán, mű csirkehússal készült pizza India legelső növényi alapú pizzája. A feltét: fekete olíva, paprika, valamint növényi eredetű fehérje, amely kinézetre és ízre is olyan, mint a darált csirkehús.

Az ára jóval magasabb, mint a hagyományos pizzának, ám a legújabb kutatások szerint a helyiek hajlandóak prémium árat fizetni a növényi eredetű „húsokért".

A készítői elmondták, hogy nagy örömmel dobták piacra India első növényi alapú pizzáját. Ez az innovatív termék lehetővé teszi a helyiek számára, hogy részesei legyenek a növényi alapú mű húsok hullámának, amely már az egész világon végigsöpört.

Forrás