Ezek a vegán húsgombócok valójában nem tartalmaznak húst, mégis nagyon laktatóak és természetesen ízletesek. Fogyaszthatjuk spagettivel vagy akár önmagukban, azonban paradicsomos mártással a legfinomabbak. Nagyon gyorsan készen vannak, alig vesznek el időt a napunkból. Próbálja ki!

Vegán húsgombóc. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Vegán húsgombócok

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 226 g gomba, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 és ½ bögre főtt rizs
  • ¼ bögre liszt
  • ½ bögre zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés:

Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a gombát.
Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk még 2 percig.
Tegyük a keveréket egy aprítógépbe a megfőtt rizzsel, a liszttel, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel együtt.
Dolgozzuk jól össze.
Formázzunk a keverékből gombócokat, majd süssük ki vagy serpenyőben vagy a sütőben. Ha az utóbbi mellett döntünk, 200 fokon 10 perc alatt megsül.
Készítsünk hozzá paradicsomos mártást!