Isteni finom madártej kevesebb mint egy óra alatt

madártej
Vágólapra másolva!
Valljuk be: a madártej olyannyira örök klasszikus, hogy egyetlen újhullámos desszert sem tudja letaszítani a trónjáról. Édes és krémes finomság, amely nemcsak a gyerekek, de még a felnőttek szívét is elrabolja. Nézzük meg, hogyan készül a francia eredetű desszert kevesebb mint egy óra alatt!
Vágólapra másolva!
Madártej. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Madártej

Hozzávalók:

  • 1200 ml tej
  • 90 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliarúd kikapart magja és belseje

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojásokat, majd a fehérjét keverjük össze a porcukorral és verjük kemény habbá.
Forraljuk fel a tej felét, és szaggassuk bele a habgaluskákat.
Körülbelül 1 perc múlva fordítsuk meg, majd hamarosan szedhetjük is ki.
A tojássárgáját keverjük össze a kristálycukorral, a liszttel és a vaníliával.
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék, illetve a főzéshez használt tejet is.
Lassú tűzön főzzünk belőle édes krémet.
A krémet a habgaluskával tálaljuk.