Így főzzük majd a levest a nem is annyira távoli jövőben?

leves
Vágólapra másolva!
Figyelemmel kísértük az bomba-trend minden percét. Forró csokoládés bombákkal kezdődött, amelyek krémes finomsággá változtattak egy bögre tejet. Ezt követték a teabombák, amelyek igazi műalkotások voltak a pohárban. És bár a borbombákat is meglepetten fogadtuk, a húslevesbombák hallatán már tényleg a homlokunk közepéig szalad a szemöldökünk. Ez lesz az ételkészítés jövője?
Vágólapra másolva!

Újabb jósággal bővült az italbombák kínálata, ám ebben az esetben valójában nem is italról, hanem ételről van szó. A forró csokoládé, a tea és a bor után ezúttal levest készíthetünk "bomba" felhasználásával.

A húslevesbombák fűszerek és fűszernövények ízes keverékei,

amelyek forró vízbe kerülve sós-fűszeres étellé változtatják azt. És a pletykák szerint úgy pezsegnek, mint a fürdőbombák.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vajon ez lesz az ételkészítés jövője? Fűszerek helyett levesbombát veszünk majd a boltban? A fűszerkeveréket levesekhez, pörköltekhez, csilis babhoz, curryhez és más fűszeres egytálételekhez készítették elsősorban.

Nem kell külön befűszerezni az ételeket, mert a levesbomba megteszi helyettünk.

A húslevesbomba feltalálója Andrew Dundas Laurent. A „minden egyben" fűszerkeverék ötlete abból az elgondolásból született meg, hogy a kamra tele van fel nem használt fűszerekkel, amik csak a helyet foglalják. A húslevesbomba azonban nyolcféle fűszert tartalmaz, illetve sót és citromsavat.

A bombák egyelőre a www.brothbombs.com weboldalon érhetők el, ám talán hamarosan az egész világon elterjednek.

Forrás