Könnyű túlbecsülni a friss zöldségek mennyiségét a bevásárlás során, így végül nagy részük a hűtőben megy tönkre. Ez nem jó sem a bolygónknak, sem a pénztárcánknak. Ezért örülünk minden olyan receptnek, amellyel felhasználhatjuk a megmaradt zöldségeket. Jamie Oliver quesadillái is ilyenek.

A quesadillák mindig nagy sikert aratnak az Oliver-háztartásban. A gyerekek azért szeretik őket, mert finomak, Jools pedig azért, mert remek módszer a maradék zöldségek felhasználására

– írja Jamie Oliver a receptről.

A recept póréhagymát, paprikát és sárgarépát tartalmaz, de Jamie arra biztatja az embereket, hogy bátran használjanak olyan zöldséget, ami van a hűtőben. Legyen az paradicsom, brokkoli, spenót, édesburgonya, káposzta vagy tök.

Házi quesadilla. A kép csak illusztráció!Forrás: Thinkstock

Vegetáriánus quesadilla

Hozzávalók:

  • 3 db póréhagyma
  • 3 db paprika
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 140 g cheddar sajt
  • néhány szár friss petrezselyem vagy koriander
  • 8 db tortillalap
  • 200 g hummusz
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 db citrom vagy lime leve
  • 1 db csilipaprika
  • 120 g natúr joghurt
  • chipotle chiliszósz

Elkészítés:

Készítsük elő a zöldségeket, majd a paprikát és a hagymát vágjuk apróra, a sárgarépát reszeljük le.
Tegyük őket egy tálba, forgassuk össze a reszelt sajttal.
Aprítsuk fel a friss fűszernövényeket, és adjuk hozzá azt is.
Tegyük a keveréket egy tortillalapra, jöhet ár egy másik lap, és elkezdhetjük megpirítani egy serpenyőben.
Közben tegyünk egy fél evőkanál olajat és egy citrom vagy lime levét a hummuszhoz.
Jól keverjük össze.
Mehet bele néhány friss fűszernövény is, ha még maradt.
Mielőtt ékekre vágjuk a quesadillákat, hagyjuk hűlni legalább egy percig.
Finoman szeleteljük fel a csilit, majd tálaljuk a quesadillákat a csilivel, a csiliszósszal, a joghurttal és a humusszal.
Készíthetünk hozzá friss, ropogós salátát is.