A csicseriborsóról sokaknak még mindig a humusz jut az eszükbe, pedig valójában sokoldalúbb alapanyag, mint hinnénk. Épp ezt a sokoldalúságát tapasztalhatjuk meg, ha elkészítjük ezt a krémlevest. Olcsó, egyszerű, gyorsan megvagyunk vele, ráadásul egy egészséges, tápanyagokban gazdag fogás kerül az asztalra.

Csicseriborsó-krémleves
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 3 db sárgarépa
- 1 db hagyma
- 3 evőkanál olaj
- 200 ml növényi tejszín
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjuk apróra a répát és a hagymát, majd dinszteljük meg az olajon.
Adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, pirítsuk még egy kicsit.
Öntsük fel 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
Pépesítsük botmixerrel, majd keverjük el benne az őrölt köménymagot és a tejszínt.
Hagyjuk felforrni, aztán tálaljuk friss petrezselyemmel.