A friss petrezselyemzöld aranyat ér a konyhában. Igen ám, csakhogy sokszor sajnos nem jutunk hozzá, hiába szeretnénk. Szerencsére ezzel a könnyű konyhai trükkel mindig lesz friss petrezselyem a fagyasztóban.

Nagyon könnyű eltenni a petrezselyemzöldet! Nem is hittük volna, mennyire! Ha látunk a boltban, érdemes többet venni, hogy későbbre is legyen. Otthon csak annyit kell tennünk, hogy összeaprítjuk, majd jégkockatartóba szórjuk.

Forrás: Shutterstock

Persze itt a folyamat még nem ér véget!

A jégkockatartót még fel kell tölteni vízzel, és már mehet is fagyasztóba. Amint megfagyott, kiszedjük a petrezselymes kockákat, és áttesszük jól záródó edénybe vagy zacskóba.

Így felszabadul a jégkockatartó, és a petrezselyem is jó helyre kerül.

Tegyük vissza a fagyasztóba, és jégkockánként használjuk fel levesekhez, pörköltekhez vagy köretekhez. Ilyen egyszerű friss petrezselymet elővarázsolni a fagyasztóból.