Nem múlhat el a farsangi időszak apácafingocska nélkül

apácafingocska
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Az angoloknál nun's puffsnak hívják, a németeknél Nonnenfürzlének, nálunk apácafingocska néven ismert a kis fánkgolyó. Készíthetjük töltelék nélkül, töltelékkel, tálalhatjuk porcukorral, krémmel, tejszínhabbal vagy lekvárral. Valójában rendkívül sokoldalú desszert, többféle ízesítése is létezik. Mi most egy narancsos változatot készítünk el, amihez jól passzol a csokiöntet.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Apácafingocska

Hozzávalók:

  • 160 g liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 200 ml tej
  • 30 ml frissen facsart narancslé
  • 125 g margarin

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a narancslevet és a tejet.
Adjuk hozzá a cukrot és a kockára vágott vajat, majd melegítsük fel.
Amikor a cukor és a vaj is elolvadt, keverjük hozzá a lisztet.
Gyúrjuk a tésztát addig, amíg elválik az edény falától.
Ezen a ponton dolgozzuk el benne a tojásokat.
Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, majd szaggassunk kisebb gombócokat a tésztából, és süssük ki.
Akkor jó, ha aranybarnává válik.
Tálaljuk csokoládéöntettel, tejszínhabbal, vagy egyszerűen szórjuk meg porcukorral.