A gyümölcskenyér szintén egy örök klasszikus, egy sokak által kedvelt finomság. Rendkívül sokoldalú, hiszen bár az alaprecept aszalt barackot, szilvát és mazsolát tartalmaz, bármilyen aszalt gyümölcsöt használhatunk. Én itthon mindig rakok bele aszalt meggyet és végül leöntöm a kisült süteményt csokoládéöntettel, így még finomabb lesz.

Gyümölcskenyér mandulalisztből
Hozzávalók:
- 200 g mandulaliszt
- 40 g cukor
- 5 db tojásfehérje
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál tápiókakeményítő
- 1 marék aszalt szilva
- 1 marék mazsola
- 1 marék aszalt sárgabarack
- 3 evőkanál aszalt meggy
- csokoládéöntet
Elkészítés:
Daraboljuk fel az aszalt szilvát és barackot.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a sóval.
Keverjük össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a kókuszolajat, a tápiókakeményítőt és az aszalt gyümölcsöket.
Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsük bele a tésztát.
Süssün 180 fokon előmelegített sütőben, amíg aranybarna lesz.
Miután kivettük a sütőből, és kihűlt, öntsük nyakon csokoládéöntettel.