Klasszikus finomságaink felidézik gyermekkorunkat, nosztalgikus hangulatba hoznak, és még a kép is megjelenik lelki szemeink előtt, ahogy a nagyi épp kivette a sütőből az elkészült finomságot. Kár lenne tagadni, hogy néhány sütemény kiemelkedik a többi közül – vagy az íze vagy a hozzá kapcsolódó emlékek miatt. A CNN Travel újságírója végigkóstolta az ország desszertjeit, és ahogy az várható volt: klasszikusaink az ő szívét is elrabolták.

Jen Rose Smith 9 évet töltött utazással és sütemények kóstolásával: bejárta az egész világot, és végigette az ikonikus desszertek kínálatát. Munkája most meghozta gyümölcsét, mert ennek a tapasztalatnak köszönhetően összeállította a világ 50 legfinomabb desszertjének listáját.

Az anyagot először 2018-ban publikálták a CNN Travel oldalán, most azonban kibővítették, és újra közzétették a listát.

És a legjobb az egészben: toplistán három magyar sütemény nevével is találkozhatunk. Jen Rose Smith szerint a legfinomabb magyar desszertek:

  • Esterházy-torta
  • Hókifli
  • Rigó Jancsi

Noha az 50-es lista anyagában a hókiflit csak kiflinek írják, ráadásul a hozzárendelt kép sem az említett desszertet ábrázolja, a leírás kétségtelenül ráillik.

Talán a három desszert közül Jen szívét a Rigó Jancsi rabolhatta el végképp? Noha erre a kérdésre csak ő tudna választ adni, az tény, hogy cikkében a következőképp jellemezte a süteményt:

A Rigó Jancsi kiemelkedik a mesés magyar desszertek rendkívül zsúfolt kínálatából.

Forrás