Mike Jack Londonból úgy döntött, megmutatja a világnak: képes megdönteni a csilievés világrekordját. A vállalása nem volt kicsi, hiszen a világ legerősebb csilijét kellett elfogyasztania a lehető legrövidebb idő alatt. A férfinak nem egyszerűen könnyfakasztó, hanem fájdalmas élményben volt része.

A Carolina Reaper a világ legerősebb csilipaprikája. A paprika csípősségét a kapszaicin nevű vegyület okozza, és a Scoville-féle csípősségi egységgel mérik. Ez alapján a magyar erősen csípős paprika 1500-2500 SHU, míg a Carolina Reaper átlagos csípőssége több mint 1,5 millió SHU. Ezzel nézett szembe a londoni férfi a rekorddöntési kísérlet során.

A Guinness-világrekord előírja, hogy „minden egyes chilinek legalább 5 grammosnak kell lennie".
Mike Jack végül sikerrel járt, ugyanis megdöntötte a világrekordot a 9,72 másodpercével. Ennyi idő alatt sikerült megennie a három csilipaprikát. Persze a vállalása nem ért véget a néhány másodperc letelte után, hiszen jelentős fájdalmakat kellett kibírnia.

A szám égett, folyton köpködtem. Könnyek szöktek a szemembe, és majd megfulladtam a torkomban lévő erős, tüzes érzéstől

– mondta a férfi.

Körülbelül 15 perc után jobban éreztem magam, de egy óra letelte után megkezdődtek a görcsök. A kapszaicintől, ami a paprikában lévő csípős vegyület, bélgörcseim voltak. Hullámokban jelentkezett, de körülbelül 12 órával később újra 100%-osnak éreztem magam.

A róla készült videót a Guinness World Records Facebook-oldalán tették közzé.