A halloumi a kedvenc grillsajtjaink egyike, most azonban új köntösbe öltöztettük. Ropogós finomság lett belőle, amely mellől nem hiányozhat a paradicsomos mártogatós. Készíthetünk mellé krumplipürét, és ha vacsorára fogyasztjuk, akkor egy pohár száraz fehérbor sem hiányozhat mellőle.

Ropogós halloumi. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Ropogós halloumi

Hozzávalók a halloumihoz:

  • 450 g halloumi sajt
  • 65 g liszt
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 30-45 ml extra szűz olívaolaj
  • egy kis csokor petrezselyem apróra vágva

Hozzávalók a mártogatóshoz:

  • 500 g koktélparadicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 30 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál csilipor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk karikára a paradicsmot, majd keverjük össze a lereszelt fokhagymával, olívaolajjal, csiliporral, sóval és borssal.
Amikor a fűszerek és az olaj is jól bevonta a paradicsomot, mehet a sütőbe 25-30 percre.
Közben vágjuk a sajtokat ujjnyi vastag rudakra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a paprikát, a hagymaport és az oregánót.
Forgassuk meg a keverékben a sajtrudakat, és süssük ki olajban.
Amikor a paradicsom megsült, tegyük egy aprítógépbe és pépesítsük.
Tálaljuk a sajtot a mártással, friss petrezselyemmel megszórva.