Ne szalasszuk el a nutellás fánkot a farsangi időszak alatt!

nutellás fánk
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban annyi fánkot készítettünk, amennyit nem szégyelltünk. Azt gondolhatnánk, hogy mostanra meguntuk, de nem! Van még olyan recept a tarsolyunkban, amely miatt boldogan állunk a tűzhely elé. A farsangi időszak megkoronázásaként íme a nutellás, tejszínhabos fánk receptje.
Vágólapra másolva!
Nutellás fánk. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Nutellás fánk

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 200 ml tej
  • 100 ml joghurt
  • 40 g élesztő
  • 140 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez
  • nutella a tálaláshoz
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

Langyosítsuk fel a tejet, keverjünk el benne egy evőkanállal a cukorból, és morzsoljuk bele az élesztőt.
Amint felfutott, adjuk hozzá a lisztet, a joghurtot, a sót, a maradék porcukrot, a tojást és az olajat.
Dolgozzuk össze, majd tegyük félre egy órára.
Amint letelt az idő, nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd szaggassuk ki őket.
Hagyjuk még pihenni félórát, készítsünk mélyedést a közepébe, aztán süssük ki olajban.
Az elkészült fánkok mélyedésébe tegyünk nutellát, de választhatunk akár vaníliás öntetet vagy lekvárt is.
Nyomjunk a tetejére tejszínhabot, és élvezzük az ízek kavalkádját!