Ki hitte volna, hogy a vegán döner ennyire finom

döner kebab
Vágólapra másolva!
Vannak napok, amikor jólesik elfeledkezni a húsról. És vannak olyan napok is, amikor szívesen kipróbálnánk valami újat. Ismerős. Én ezeken a napokon tévedek a vegán receptek tárháza elé, hogy ott válogassak a finomabbnál finomabb ételek közül. Így akadtam rá erre a vegán döner kebab receptre, amelyet azóta el is készítettem. Mindenki imádta! Még repetázott is a család!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vegán döner

Hozzávalók a szószhoz:

  • 2 bögre növényi joghurt
  • 1 bögre reszelt uborka
  • ¼ bögre friss kapor
  • ½ bögre majonéz
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • ½ citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors

Hozzávalók a dönerhez:

  • sült édesburgonya
  • 1 db saláta, vékonyra szeletelve
  • 3 db paradicsom, felkarikázva
  • 1 db uborka, reszelve
  • 2 db sárgarépa, reszelve
  • fél vörös káposzta, vékonyra szeletelve
  • 2 db hagyma, felkarikázva
  • vegán sajt, reszelve
  • csiliszósz
  • pita

Elkészítés:

A szósz hozzávalóit készítsük elő, majd keverjük össze egy tálban.
Tegyük félre, közben süssük ki a krumplit, és készítsük elő a döner alapanyagait is.
Pucoljuk meg és daraboljuk fel vagy reszeljük le a zöldségeket és a sajtot.
Fogjuk a pitát, és töltsük meg az alapanyagokkal, a zöldségekkel, a sült krumplival és a sajttal.
Locsoljuk meg a joghurtos szósszal meg a csiliszósszal.
Már fogyaszthatjuk is.