Kávé és palacsinta – mondhatjuk, hogy a világ két legjobb dolga? Persze! Ebben a receptben pedig ötvözhetjük is. Tökéletes választás a reggeli lendületért. Arról nem beszélve, hogy nincs is módja a palacsinta világnapjára (húshagyó kedd, február 16.) való felkészülésnek, mint a palacsintasütés. Tegyük félre a hagyományos receptet, és próbáljunk ki valami újat.

Kávés palacsinta bögrésen
Hozzávalók:
- 1 és ¾ bögre liszt
- ½ bögre kakaópor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál cukor
- egy csipet só
- 1 bögre tej
- 1 bögre kávé
- 1 tojás
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban verjük fel a tojás, a tej, a vaj, a citromlé és a kávé keverékét.
Öntsük a nedves összetevőket a szárazakhoz, és dolgozzuk jól össze.
Süssük ki a palacsintákat olajon, és tálaljuk csokoládészósszal.