Kávé és palacsinta – mondhatjuk, hogy a világ két legjobb dolga? Persze! Ebben a receptben pedig ötvözhetjük is. Tökéletes választás a reggeli lendületért. Arról nem beszélve, hogy nincs is módja a palacsinta világnapjára (húshagyó kedd, február 16.) való felkészülésnek, mint a palacsintasütés. Tegyük félre a hagyományos receptet, és próbáljunk ki valami újat.

Palacsinta. A kép csak illusztráció!Forrás: Foodbeast

Kávés palacsinta bögrésen

Hozzávalók:

  • 1 és ¾ bögre liszt
  • ½ bögre kakaópor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre kávé
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban verjük fel a tojás, a tej, a vaj, a citromlé és a kávé keverékét.
Öntsük a nedves összetevőket a szárazakhoz, és dolgozzuk jól össze.
Süssük ki a palacsintákat olajon, és tálaljuk csokoládészósszal.