A padlizsán egy alulértékelt, noha vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alapanyag. Amikor először találkoztam vele a boltban, még fogalmam sem volt, mit is készítsek belőle. Mostanra azonban számos recept összegyűlt már a füzetemben, amelynek fő alapanyaga a padlizsán. Az egyik kedvencem ez az alacsony kalóriatartalmú pizza, amely ízekben gazdag, könnyű elkészíteni, ráadásul nem tartalmaz finomított szénhidrátot.

Padlizsánpizza. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Padlizsánpizza

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ bögre paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 hagyma, szeletelve
  • 1 bögre spenót
  • só és bors ízlés szerint
  • ¾ bögre reszelt sajt
  • apróra vágott friss oregánó

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Szeleteljük fel a padlizsánt vékonyan hosszában.
Kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Sózzuk és borsozzuk, majd süssük 7-10 percig.
Közben egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a spenótot, sózzuk és borsozzuk.
Amikor a padlizsán elkészült, tegyük a paradicsomos keveréket a szeletekre, szórjuk meg sajttal és oregánóval, majd tegyük vissza a sütőbe még 5 percre, hogy a sajt megolvadjon.
Már kész is!