Pirított csicseriborsó négy különböző ízben

csicseriborsó
Vágólapra másolva!
Ez a gyors és egyszerű pirított csicseriborsó tökéletes választás, ha valami finom és egészséges snackre vágyik. Ízesíthetjük sóval, borssal, de bármilyen fűszernövénnyel is. Ízletes és sokkal olcsóbb, mint a boltban kapható ropogtatnivalók.
Vágólapra másolva!

Hogyan készítsük?

A csicseriborsókat piríthatjuk serpenyőben vagy sütőben, ám a legjobb választás a légkeveréses fritőz, amelynek köszönhetően tényleg szuper ropogós lesz a végeredmény. Használhatunk konzerv és hagyományos csicseriborsót is,

ám az utóbbit érdemes beáztatni néhány órára.

A csicseriborsót oszlassuk el egy tepsin, majd állítsuk a sütőt vagy a fritőzt 200 fokra. 17 perc múlva a csicseriborsónak ropogósnak kell lennie. Ezt követően locsoljuk meg egy kis olajjal, fűszerezzük ízlés szerint, forgassuk át, és tegyük még vissza 2-5 percre.

Miután letelt az idő, tegyük egy tálba, és szórjuk meg még egy kis fűszerrel ízlés szerint.

Forrás: Shutterstock

Hogyan fűszerezzük?

A fahéjas cukros fűszerezéshez a következőkre van szükség: 1 evőkanál kristálycukor és ½ teáskanál fahéj. Először keverjük össze, azután szórjuk meg vele a csicseriborsót.

A csili-lime ízesítéshez ezeket használjuk: 1 teáskanál csilipor, ½ teáskanál kömény, ½ teáskanál só, egy csipet fokhagymapor és ½ teáskanál reszelt limehéj.

A BBQ variációhoz keverjünk össze 1 és ½ teáskanál paprikát, 1 teáskanál barna cukrot, egy csipet sót, egy csipet fokhagymaport és egy csipet fekete borsot.

Az olaszos változat elkészítéséhez pedig ezekre a fűszerekre lesz szükségünk: 1 teáskanál bazsalikom, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál finomra darált kakukkfű és egy csipet majoranna.