A minap álltam a konyha közepén, és azon gondolkodtam, mégis mi legyen az ebéd. Húsosat már nem akartam készíteni, a rakott tésztát ellőttem a múlt héten, ezen a héten pedig a főzeléket. Aztán rájöttem, hogy van még egy kis lencse a szekrényben, amiből isteni pörköltet lehet készíteni. Így lett ez az ebéd tésztával és céklával. Próbálja ki!

Lencsepörkölt
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fehér paprika, apróra vágva
- 1 nagy paradicsom összeturmixolva
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál friss petrezselyem
- 1 babérlevél
- 300 g lencse
- 250 g tészta
- olaj és víz
Elkészítés:
Mielőtt nekifognánk, néhány órára áztassuk be a lencsét.
Amint letelt az idő, tegyük fel főni a tésztát, majd készítsük elő az alapanyagokat.
Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, aztán pároljuk puhára.
Öntsük hozzá az apróra vágott paprikát, pirítsuk meg azt is.
Öntsük fel az összeturmixolt paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
Rakjuk bele a lencsét, és öntsünk bele egy kis vizet is.
Főzzük addig, amíg a lencse megpuhul.
Ízlés szerint tehetünk még bele pirospaprikát, vagy az íze kedvéért pirosaranyat.
Ha a lencse puhára főtt, kész is a pörkölt.
Tálaljuk a tésztával, esetleg tejföllel vagy savanyúsággal.