Hódít a sütőben sült zabkása

sült zab
Vágólapra másolva!
A sütőben sült zab valójában nem egy újkeletű dolog, ám a közösségi média csak most kapta fel. Ragyogó választás reggelire, mert az összetevőknek köszönhetően tele van rostokkal, ásványi anyagokkal és fehérjével. Így biztosítja a teltségérzetet és az energiát a nap hátralevő részére.
Vágólapra másolva!

Bár a hagyományos zabkása örök kedvencünk marad, a sült zab most mégis elcsábított egy időre. Első ránézésre olyan, mint egy sütemény, valójában azonban egy nagyon is tápláló reggeliről van szó. A legjobb benne, hogy

az összetevőket is mi válogathatjuk meg.

Próbáljuk ki a következő receptet! Nyugodtan adjunk hozzá extra alapanyagot, cseréljük le azt, ami nem tetszik vagy egyszerűen hagyjuk ki belőle.

Sült zab. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Banános sült zab

Hozzávalók:

  • 1 banán, pépesítve
  • 40 g zab
  • 1 kanál fehérjepor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy kis fahéj
  • egy kis eredeti bourbon vanília
  • egy csipet só
  • ½ bögre mandulatej
  • egy marék csokoládépasztilla

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Kenjünk ki vajjal egy hőálló edényt.
Keverjük össze az alapanyagokat egy tálba a csoki kivételével.
Öntsük az egészet a hőálló edénybe, szórjuk meg a csokoládépasztillával, majd süssük 20-25 percig.
Már kész is!