A sütőben sült zab valójában nem egy újkeletű dolog, ám a közösségi média csak most kapta fel. Ragyogó választás reggelire, mert az összetevőknek köszönhetően tele van rostokkal, ásványi anyagokkal és fehérjével. Így biztosítja a teltségérzetet és az energiát a nap hátralevő részére.
Bár a hagyományos zabkása örök kedvencünk marad, a sült zab most mégis elcsábított egy időre. Első ránézésre olyan, mint egy sütemény, valójában azonban egy nagyon is tápláló reggeliről van szó. A legjobb benne, hogy
az összetevőket is mi válogathatjuk meg.
Próbáljuk ki a következő receptet! Nyugodtan adjunk hozzá extra alapanyagot, cseréljük le azt, ami nem tetszik vagy egyszerűen hagyjuk ki belőle.

Banános sült zab
Hozzávalók:
- 1 banán, pépesítve
- 40 g zab
- 1 kanál fehérjepor
- 1 teáskanál sütőpor
- egy kis fahéj
- egy kis eredeti bourbon vanília
- egy csipet só
- ½ bögre mandulatej
- egy marék csokoládépasztilla
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Kenjünk ki vajjal egy hőálló edényt.
Keverjük össze az alapanyagokat egy tálba a csoki kivételével.
Öntsük az egészet a hőálló edénybe, szórjuk meg a csokoládépasztillával, majd süssük 20-25 percig.
Már kész is!