A Mastercard készített egy tizenkilenc országot érintő kutatást arról, melyek a legnépszerűbb karanténkaják és hogyan főzünk, mióta tart a járvány. Az eredmények szerint Magyarországon jelenleg 40%-kal több időt töltünk a konyhában.

A lezárások miatt gyakrabban esznek együtt a családok, a megkérdezettek 60%-a sok új konyhai praktikát tanult meg az elmúlt egy évben, illetve 55%-uk állítja, hogy nagyobb figyelmet fordít az egészséges táplálkozásra – derült ki a kutatásból.

Forrás: Shutterstock

A felmérés során arról is megkérdezték a résztvevőket, hogy mely ételeket fogyasztották szívesen az elmúlt időszakban.

Ennek megfelelően állították össze a kényelmi ételek toplistáját.

Így derült ki, hogy Magyarországon a legtöbben palacsintával vigasztalják magukat. Íme a kutatás eredménye a karanténkajákról:

  • Magyarország - Palacsinta
  • Egyesült Királyság és Írország – Roast dinner
  • Franciaország – Crêpes
  • Olaszország – Spaghetti alla Carbonara
  • Németország – Rindsrouladen
  • Spanyolország – Tortilla
  • Lengyelország – Naleśniki
  • Oroszország – Kotleti
  • Ukrajna – Borscs
  • Törökország – Köfte
  • Románia – Mămăligă
  • Hollandia – Stamppot
  • Portugália – Bacalhau a bras
  • Svédország – Húsgolyó
  • Belgium – Frieten
  • Csehország – Guláš
  • Ausztria – Bécsi szelet
  • Szlovákia – Kapustnica