Tavasszal főként a hónapos retek örvend nagy népszerűségnek, ugyanakkor ne feledkezzünk el a jégcsapretekről sem. Nemcsak finom, hanem egészséges is, és kár lenne lehagyni a húsvéti szendvicsekről. Egy rendkívül sokoldalú alapanyag, noha keveset eszünk belőle. Összegyűjtöttük azokat a tulajdonságait, amelyekért imádnivalónak lehet nevezni – és amiért innentől kezdve talán rendszeresen veszünk is a piacon.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

Sült jégcsapretek

Hozzávalók:

  • 800 g jégcsapretek
  • 3 és fél evőkanál szőlőmagolaj
  • 2 teáskanál csilipaszta
  • 1 teáskanál Tamari-szósz
  • ½ teáskanál gyömbérpép
  • ½ teáskanál cukor
  • ½ teáskanál só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tisztítsuk meg a retket, vágjuk le a végeit.
Daraboljuk fel úgy, mintha szalmakrumplit készítenénk.
Egy tálban keverjük össze az olajat, a csilipasztát, a Tamarit, a gyömbért, a cukrot és a sót.
Tegyük a retket tepsire, locsoljuk meg az olajos keverékkel, aztán forgassuk át kézzel.
Süssük aranybarnára 30 perc alatt.

Forrás