Tavasszal főként a hónapos retek örvend nagy népszerűségnek, ugyanakkor ne feledkezzünk el a jégcsapretekről sem. Nemcsak finom, hanem egészséges is, és kár lenne lehagyni a húsvéti szendvicsekről. Egy rendkívül sokoldalú alapanyag, noha keveset eszünk belőle. Összegyűjtöttük azokat a tulajdonságait, amelyekért imádnivalónak lehet nevezni – és amiért innentől kezdve talán rendszeresen veszünk is a piacon.
Kattintson a képre, galéria nyílik!
Sült jégcsapretek
Hozzávalók:
- 800 g jégcsapretek
- 3 és fél evőkanál szőlőmagolaj
- 2 teáskanál csilipaszta
- 1 teáskanál Tamari-szósz
- ½ teáskanál gyömbérpép
- ½ teáskanál cukor
- ½ teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tisztítsuk meg a retket, vágjuk le a végeit.
Daraboljuk fel úgy, mintha szalmakrumplit készítenénk.
Egy tálban keverjük össze az olajat, a csilipasztát, a Tamarit, a gyömbért, a cukrot és a sót.
Tegyük a retket tepsire, locsoljuk meg az olajos keverékkel, aztán forgassuk át kézzel.
Süssük aranybarnára 30 perc alatt.