Összegyűjtöttük a múlt hét izgalmas receptjeit

konyha, meglepett
Vágólapra másolva!
A múlt hét sztárreceptje a medvehagymás túrókrém volt, amely mindössze tíz perc alatt elkészíthető. A tojáskrémet is szeretjük még, de a kettő közül biztosan a túrókrémmel lepjük meg magunkat húsvét reggelén. Emellett készítettünk házi zsúrkenyeret, sütőben sült zabkását, és összeszedtük a kamra kitakarításának lépéseit. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Túrókrém medvehagymával 10 perc alatt a reggelihez

Amióta rászoktunk a házi szendvicskrémekre, már nem is hiányzik a vaj a reggeli mellől. A kedvencünk a tojás- és a padlizsánkrém, most azonban egy harmadik finomság is csatlakozott az élbolyhoz. Ez nem más, mint a medvehagymás túrókrém, amit biztosan el fogunk készíteni húsvét reggelén is.

Így tegyünk rendet a kamrában a tavaszi nagytakarítás során

A kamra kitakarítása fárasztó feladat, ugyanakkor nem hagyhatjuk ki a tavaszi nagytakarítás során. Talán fogalma sincs, hol kezdje, ám ezeknek az egyszerű lépéseknek köszönhetően hamarosan tisztábban fog látni. A végeredmény pedig egy olyan tiszta és rendezett kamra lesz, amit még Marie Kondo is megirigyelne.

Forrás: Shutterstock

Mielőtt bármi nagyba fognánk, először gondoljuk át a helyiség elrendezését. Lehet, hogy több extra helyet is nyerhetünk néhány jól elhelyezett polccal. De talán van olyan része a kamrának, ahová olyan dolgokat zsúfoltunk, amire nincs is szükség. Nézzük át a helyiséget, és döntsük el, mit szeretnénk megtartani és mit nem.

Zseniális: ezentúl így vágjuk fel a paprikát

A konyhai ötletek tárháza újra bővült, ezúttal egy olyan trükköt hoztunk, amelynek köszönhetően sokkal könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát. Ráadásul ezzel a technikával még a zöldséghús sem megy kárba, és nem kell külön figyelmet fordítani a magház környékére sem. Íme a tökéletes paprikavágási technika a TikTokról.

Vitathatatlan a tejtermékek szerepe az egészséges táplálkozásban

Változatlan és vitathatatlan a tej és tejtermékek szerepe az egészséges táplálkozásban egy felmérés szerint; amelyből az is kiderült, hogy a fogyasztók nem a tejtermékeket kiváltókként, helyettesítőkként vásárolnak növényi alapú termékeket, sokkal inkább kiegészítő termékként.

Forrás: Shutterstock

A felnőtt magyar lakosság 97 százaléka fogyaszt tejet vagy tejterméket, 28 százaléka pedig növényi alapú termékeket, és csak 3 százalék utasítja el teljesen a tejtermékek fogyasztását.

Puha házi zsúrkenyér húsvétra

Noha a húsvét még odébb van, nem árt időben elkezdeni a menü tervezését. Nálunk ilyenkor a családi reggelek elmaradhatatlan része a zsúrkenyérből készült szendvics, amiről sem a tojás, sem a pirosarany nem hiányozhat. Ezúttal azonban bolti zsúrkenyér helyett inkább elkészítem magam a jól bevált receptem alapján. Kívül ropogós, belül puha, és könnyen megvagyunk vele.

Hódít a sütőben sült zabkása

A sütőben sült zab valójában nem egy újkeletű dolog, ám a közösségi média csak most kapta fel. Ragyogó választás reggelire, mert az összetevőknek köszönhetően tele van rostokkal, ásványi anyagokkal és fehérjével. Így biztosítja a teltségérzetet és az energiát a nap hátralevő részére.

Forrás: Shutterstock

Bár a hagyományos zabkása örök kedvencünk marad, a sült zab most mégis elcsábított egy időre. Első ránézésre olyan, mint egy sütemény, valójában azonban egy nagyon is tápláló reggeliről van szó. A legjobb benne, hogy az összetevőket is mi válogathatjuk meg.

Az 5 legfontosabb tavaszi szuperétel diétához

Itt a tavasz, vele együtt pedig érkeznek a friss zöldségek és gyümölcsök, amelyek nemcsak ízletesek, hanem táplálóak is. A tavaszi szuperételek, mint a borsó, a spenót, a retek, a cékla és a karfiol, segíthetnek abban, hogy újra formába lendüljünk. Tehát, amikor legközelebb a piacra megyünk, már tudjuk, mit vegyünk.