Mogyoróvajas keksz három hozzávalóból húsvétra

mogyoróvajas keksz
Vágólapra másolva!
Noha idén szűkebb körben ünnepeljük a húsvétot, mint eddig, a finom fogásokról akkor sem kell lemondanunk. Itt ez a könnyű mogyoróvajas keksz, amely villámgyorsan készen van és csak három hozzávalóra van szükség hozzá. Persze ízlés esetén még feldobhatjuk egy kis csokoládéval!
Vágólapra másolva!
Mogyoróvajas keksz. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 200 g mogyoróvaj
  • 175 g porcukor
  • 1 tojás
  • csokoládécsipsz (opcionális)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
A mogyoróvajat dolgozzuk össze a porcukorral, majd a tojással.
Ha teszünk bele csokoládécsipszet, akkor azt is forgassuk hozzá.
Egy kanál segítségével adagoljuk a tepsire pár centire egymástól.
Simítsuk ki egy kicsit, hogy köralakú formát kapjunk.
Süssük 10-12 percig.