A tavasz hírnökei közé tartozik a nem túl népszerű, de annál sokoldalúbb medvehagyma. Megjelenése a gyöngyvirágra emlékeztet, íze pedig az újhagyma és a fokhagyma házasítására. Könnyen hozzájuthatunk a boltokban, ám a legjobb, ha a piacokról, közvetlenül a termelőtől vásároljuk meg. A belőle készült leves finom, friss, pont, mint maga a tavasz.

Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók:
- 150 g medvehagyma
- 1 hagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 400 ml kókuszkrém
- 200 ml víz
- 1 húsleves leveskocka
Elkészítés:
Mossuk meg, majd durván aprítsuk fel a medvehagymát.
Melegítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a kókuszkrémet és a vizet.
Morzsoljuk bele a leveskockát, majd szórjuk bele a medvehagymát és hagyjuk összerottyanni.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tálaljuk egy kanál fokhagymás pesztóval, reszelt fokhagymával vagy újhagymával megszórva.