Izgatottan készültünk a húsvétra, beszereztük az elmaradhatatlan tojást, sonkát, és nem feledkeztünk meg a tormáról sem. Az ünnep elmúlt ugyan, ám a sonka egy része még mindig a hűtőből kacsint ránk. Persze mostanra már a könyökünkön is az jön ki, szinte képtelenség jóízűen megenni. Szerencsére ezzel a recepttel megmenthetjük a maradék sonkát.

Sonkás-sajtos tészta. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Sonkás-sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 bögre főtt sonka, apróra vágva
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre tejszín
  • egy csipet só és bors ízlés szerint
  • 1 marék reszelt mozzarella
  • 1 marék reszelt cheddar sajt
  • 1 marék reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:

Tegyük fel a tésztát főni a szokott módon.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az olívaolajat is.
Pirítsuk meg a hagymát, aztán szórjuk bele a sonkát is.
Főzzük néhány percig.
Keverjük hozzá a vizet és a tejszínt, sózzuk és borsozzuk.
Adjuk hozzá a sajtokat, és főzzük addig, míg megolvad
Végül öntsük bele a megfőtt tésztát, jól keverjük össze.
Tálaljuk petrezselyemmel megszórva.