Közeleg az ezerjó első nemzetközi napja

Miklós Csabi Pincészet Mór Móri borvidék
Miklós Csabi móri gazda ezerjó szőlősorai
Vágólapra másolva!
A május az év legszebb hónapja, a napsugarak már kibontották a fák virágait, jólesik ilyenkor egy jól behűtött, vibráló savú, játékos ezerjó - írják ajánlójukban az első Nemzetközi Ezerjó Nap fesztivál szervezői.
Vágólapra másolva!

A szőlőfajtából készült bornap ötletgazdája Csetvei Krisztina móri szőlősgazda, de kezdeményezéséhez hamar csatlakoztak más gazdálkodók és pincészetek, hogy május 16-án szélesebb körben is megismertessék ezeket a kiváló nedűket a közönsséggel.

Illusztráció Forrás: Graff Gergely / www.graffstudio.hu/Graff Gergely

S hogy miért pont május 16-a? "2008. május 16-án, 94 éves korában halt a világ egyik legnagyobb jelentőségű borásza, Robert Mondavi. A kaliforniai Napa-völgy messze van a kicsi magyar Móri borvidéktől, de ahogy a haladó szellemiségű Mondavi emelte a világ élvonalába a Napa-völgyet a helyi fajták népszerűsítésével, úgy mi is hisszük, hogy a helyi ezerjó fajtánk ismert és kedvelt lehet – hiszen minden megvan benne ahhoz, hogy szeressétek" - írják a szervezők rendezvényük ajánlójában.

Ezen a napon tehát országszerte számos helyszínen lehet megkóstolni az ezerjó borokat. A rendezvénybe bekapcsolódók listája ide kattintva érhető el.