Egy új kutatás szerint a vegán étrendet követők produktívabbak a munkában és boldogabbak is, mint húst evő társaik, számol be arról az Euronews.

Az ételkiszállítással foglalkozó City Pantry megrendelte kutatás szerint az olyan klasszikus vegán élelmiszerek, mint az étcsokoládé, a leveles zöldségfélék, valamint a növényi alapú fehérjék, hozzájárulnak a megfelelő szellemi teljesítőképességhez, a produktivitáshoz, és a jó közérzethez.

IllusztrációForrás: shutterstock.com

Ugyanakkor mind az otthonról munkát végzők, mind a bejárós dolgozók körében úgy találták, hogy a munkavállalók harmada motiválatlannak érezte magát, ami összefüggésben áll azzal, hogy munkájuk és karrierépítésük közben sokan korlátozottan választhatnak a fogyasztott élelmiszerek között, ami kihat közérzetükre. A fő bűnösök közé a feldolgozott húsok, sajtok, a reggeliző pelyhek, a rágcsálnivalók és a magas glikémiás indexxel rendelkező, a vércukorszintet megemelő nassolnivalók tartoztak, valamint a buborékos üdítőitalok is.