Így ellenőrizze az alapanyagok frissességét sütés előtt

piskóta
Csak tojás, liszt, cukor és egy kibélelt forma kell hozzá
Vágólapra másolva!
Van, amikor hiába tartja be pontosan a receptben leírtakat, mégis elkeserítő a végeredmény. Lehet, hogy nem önben, hanem a hozzávalók frissességében volt a hiba - hívja fel a figyelmet a BorsOnline.
Vágólapra másolva!

A lap összegyűjtött néhány hasznos praktikát, melyek segítségével leellenőrizhető, hogy még felhasználhatók-e az alapanyagok, vagy jobb azok helyett frissebbeket beszerezni.

Sütőpor: ha el nem is romlik, a hatékonysága csökkenhet. Egy késhegynyit keverjen össze egy csepp forró vízzel, ha pezseg, akkor nyugodtan felhasználhatja.

Illusztráció Forrás: Ács Bori

Tojás: megmosva egy nagy pohár, kevés sóval elkevert vízbe tegye. Ha a víz tetején lebeg, akkor már akár több hetes is lehet, ne kísérletezzen vele. Amennyiben lesüllyed az aljára, vagy az oldalán fekszik, akkor viszont friss, és piskótába, sőt, krémekbe is nyugodtan mehet.

Határeset, ha a víz alján kicsit átlósan (félig álló helyzetben) helyezkedik el, ilyenkor piskótába már inkább ne kerüljön.

Liszt: egyszerűen szagoljon bele, és nézze meg az állagát. Ha dohos, vagy savanykás, avas szagot érez, netán még apró rögökbe is összeáll, inkább vegyen helyette újat.