Egy igazán könnyen, gyorsan elkészíthető receptet ajánlunk vacsorára, a Mindmegette kínálatából: ez a tojásos rakott karfiol baconnel.

Nem kell hozzá sok minden, elkészíteni egyszerű:

  1. A rózsáira szedett karfiolt tíz percig főzzük lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alattlehűtjük.
  2. 4 db tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk.
  3. Az apró kockára vágott bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a maradék tojással, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióvalízesítjük.
  5. Egy lapos, hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. Elrendezzük benne aleszűrt karfiolt, és a főtt tojást, rászórjuk apirított bacont, végül megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Illusztráció!Forrás: Shutterstock

Ezeket érdemes felírni a bevásárlólistára:

1 fej karfiol

6 db tojás
25 dkg bacon
5 dl tejföl
bors
1 mk őrölt szerecsendió
3 dkg vaj+a tálhoz
2 ek zsemlemorzsa
10 dkg trappista sajt