Remek receptet közölt a Mindmegette a sokak kedvencének számító édességről.

  1. A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, majd felöntjük annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk.
  2. Vágunk négy megegyező méretű, nagyobb folpackot. Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a két folpack között az egyik tésztadarabot, majd a másikat is.
  3. A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. A pudingport csomómentesre keverjük, és a tejjel felfőzzük. Langyosra hűtjük, és összekeverjük a kókuszos krémmel.
  4. A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel, az alsó folpack segítségével feltekerjük. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre, majd egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól összeérjen az ízek. Másnap leszedjük róla a fóliát, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
IllusztrációForrás: Táfelspicc

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
2 ek rum
tej

A kókusztöltelékhez:

10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csom vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl tej
1 csom pudingpor