Ki nem találná milyen ízű sört kóstolhat Belgiumban

sör
Vágólapra másolva!
 Egyedi módon ünnepli a nyitást Belgium egyik népszerű hamburger-étteremlánca, a Huggy's Bar.
Vágólapra másolva!

Az étteremlánc a liege-i központú sörgyártóval, a Brasserie C-vel közösen kifejlesztett szalonna ízű sörét kínálja a hamburgerek rajongóinak.

sör Forrás: Shutterstock

A Huggy's Bar vezérigazgatója, Thomas Mémurlin elmondta, hogy az ötlet abból az egyszerű megfigyelésből ered, hogy a hamburgerek ízvilágát egy-egy szelet bacon azonnal magasabb szintre emeli, ezért a bacont tartalmazó hamburgerek a legnépszerűbbek közé tartoznak a menün. "Miért ne ajánlhatnánk ugyanezt az élményt a söreinkben is?" – teszi fel ismét a már megválaszolt kérdést Mémurlin.
Az új szalonna ízű sör az alacsony alkoholtartalmú sörök közé tartozik, és a bacon-ön kívül enyhe füstös ízt is tartalmaz majd.
A természetes ízek elérésére kizárólag valódi bacon-t használnak a sör előállítása közben, ugyanazokat, amelyeket a hamburgereikben is kínálnak, hangsúlyozta az ötletgazda. Az alkotók eleinte tartottak attól, hogy a szalonnás sör zsírossá válik, és gusztustalanná, de a profi sörgyártó vállalat ezt a problémát is kiküszöbölte.

"A bacon ízű sör remekül illik a hamburger-bár menüjének bármely ételéhez" - nyugtázta elégedetten a sikert az étteremlánc vezérigazgatója.
Az új sör a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz igazodva június 9-én debütál Belgiumban, egyelőre 11 étteremben Liège-ben, Brüsszelben, Namur-ben és Charleroi-ban.

Forrás: https://www.brusselstimes.com/news/art-culture/172831/bacon-beer-huggy-belgium-liege-brasserie-c/