Itt nem könnyű főzni, gondoljanak csak bele, hogy mindenből ezerszer annyi kell, mint egy családi asztalnál. Nem 1 kg krumplit kell megtisztítani, hanem ezer kilogrammot. Hogyan készítene pörköltalapot egy háromezer fős konyhán? Milyen edényben? Hogyan sütnek, rántanak húst ennyi fogyasztóra? És ez lehet jó is? Lehet bizony, mert a cél a szolgáltató típusú közétkeztetés elérése, ahol vendégnek tekintik a fogyasztót, és nem kizárólag egy etetendő lénynek. Azt is megbeszéljük, hogy miért nem tud érvényesülni egy éttermi szakács a közétkeztetésben. Vajon Gordon Ramsay tudna főzni egy ilyen konyhán?
A műsor második részében arról beszélünk, hogyan lehet ösztönözni a menzán dolgozó szakembereket. Az egyik ilyen lehetőség a közétkeztetési szakácsverseny. Látták már azokat az ételcsodákat, amiket ott készítenek? És ezt át tudják vinni a hétköznapokba is, hiszen ez a célja a versenynek, és a versenyt rendező egyesületnek is. A közétkeztetés szinte mindenkit érint, mégsem gondolunk bele sosem, hogy ez mennyire fontos szolgáltatás; normális áron, kifogástalan ételt adni, ami lehetőleg egészséges is. HALLGASSA MEG A VALÓBAN IZGALMAS BESZÉLGETÉST!