Segal Viktor séf megpróbált ellenállni, de végül megsütötte a párizsit is. De vajon milyen lesz a párizsi, ha a világ egyik legjobb séfje készíti? Miért nincs a hentesnél sült kolbász, sült hurka? Megkérdezzük a legilletékesebbet, a hentest. Ha azt hiszik, hogy elárulja, akkor tévednek. De megtudjuk, hogy kell elkészíteni a zsírjában sült kacsa-, libamájat. Sőt kiderül, hogy miért nem olcsó a jó minőségű párizsi, lecsókolbász vagy a debreceni. Beszélgetünk vásárlói szokások változásáról is, és ennek kapcsán a hústermékek eltarthatóságáról is.

 A Gasztrodinamika legújabb adásában ellátogattunk Verőcére a henteshez, de mivel nem akartunk üres kézzel érkezni, előtte még megálltunk, hogy vegyünk egy szép kovászos kenyeret a sült kolbász mellé.

És, ahogy az lenni szokott, ebben az adásban is biztosan megbántunk valakit, de sebaj, hiszen ez már hagyomány.