Rangos nemzetközi díjat kapott egy Tokajról szóló útikönyv

Vágólapra másolva!
A kétnyelvű kiadvány a borrégió 150 borászata mellett bemutatja a borvidék látnivalóit is.
Vágólapra másolva!

November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. A díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.

Magyar siker is született: Ripka Gergely kétnyelvű TokajKalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és most

megkapta a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet.

A kétnyelvű kiadvány a borrégió 150 borászata mellett bemutatja a borvidék látnivalóit: éttermeket, szálláshelyeket, kirándulóhelyeket, történelmi helyszíneket vagy éppen a legizgalmasabb rendezvényeket.

Forrás: Ripka Gergely

Csak italos könyvek közt 26 kategóriában hirdettek győzteseket. A Gourmand International Awards 1995 óta kerül megrendezésre, idén 25 éves jubileumát ünnepelte Párizsban. A kezdetek óta 225 ország, több mint 45000 kiadványát szemlézte már ételek és italok különféle kategóriái mentén.

Ripka Gergely a magyar sikerről szóló sajtóközleményben azt mondja, hogy bár Párizsban champagne-nyal koccint a sikerre, ha hazaér, az első dolga lesz egy tokaji aszút bontani, "hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő!"