Tombol a nyári befőzési szezon - és ezzel párhuzamosan a kánikula is, így még azoknak is komoly kihívás nekiállni a gyümölcsök, zöldségek eltevésének, akik rutinosak és elszántak. Ez régen sem volt könnyű feladat, és már akkor sem átallottak a profi háziasszonyok kitalálni olyan trükköket, amivel leegyszerűsíthetik, megkönnyíthetik ezt a folyamatot.
Így született meg a pincés meggy intézménye, ami egy: főzés nélküli befőzés, kettő: a meggy kimagozásán, majd a kész befőtt üvegekbe kanalazásán kívül sok feladat nincs vele.
Akinek nincs pincéje, az se ijedjen meg: a hűtőszekrény legfelső polcán nagyjából ugyanaz a hőmérséklet, mint egy százéves téglapincében.
Hozzávalók:
Elkészítése:
TIPP
A visszamaradt meggylevet töltsük szörpös üvegbe, és dobjuk fel vele a házi limonádénkat, vagy fogyasszuk magában, szódával hígítva!