Aki szereti az igazi, könnyed, színes, cukormázas amerikai fánkokat, és az óriás emeletes shakeket, az bizonyára ellátogat Budapest első amerikai kézműves fánkozójába, amely néhány nappal ezelőtt nyílt meg az Astoriánál. 

A termékek és a dizájn is ugyanolyan, mint Los Angelesben. Minden fánkunk kézműves az egyszerűektől a különlegesekig - mondta a megnyitón a Cream Donuts and Shakes tulajdonosa, Alex Hemingway. Az amerikai üzletember három gyerekével él Budapesten, a pandémia alatt gondolkoztak azon, mit is szeretnének csinálni, hol szeretnének lenni, ha véget ér a világjárvány, így jött az ötlet, hogy létrehozzanak egy igazi amerikai fánkozót Magyarországon. 

Alex Hemingway, a Cream Donuts and Shakes tulajdonosaForrás: Origo

Több mint 1 évig fejlesztették a receptet

Az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérleteztek, a kísérletezés részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. A fánkokat megkóstoltuk, és valóban könnyedek, levegősek és persze finomak is. 

3D-s fánk, vagy sima? 

Nemcsak az ízre és az összetevőkre figyeltek oda, de a fánkok megjelenésére is. Még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem.

Forrás: Origo

Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars

25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak állandó jelleggel, ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel is készülnek. Alex Hemingway, a  Cream amerikai származású tulajdonosa elmondta, hogy egész évben tematikus hónapok várják majd a vendégeket, és bár minden meglepetést nem szeretnének előre ellőni, annyit elárult, hogy a Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars is visszaköszön majd idén a fánklapról.

Nem milkshake, creamshake 

Nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a Cream. A kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján. Az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg.

Forrás: Origo

A sós finomságokat kedvelőknek az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.

A fánkozó minden nap nyitva van, viszont házhozszállítás nincs és nem is lesz, a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.