A már római korban ismert hagymaleves a mai napig rendkívüli népszerűségnek örvend. Gazdag aromájú, igazán finom leves, amit akár otthon is könnyedén elkészíthetünk, és számtalan módon ízesíthetünk és gazdagíthatunk.
Fűszerezhetjük szerecsendióval, kakukkfűvel, babérlevéllel, mustárral, fehérborssal, gyömbérrel, tárkonnyal, snidlinggel, de fehérborral, brandyvel, pálinkával úgyszintén, valamint elkészítésekor érdemes játszani a sajtokkal is.
Ajánlott félkemény vagy kemény sajtok között válogatni: cheddar, gruyere, emmentáli, gouda, povolone, parmezán, de persze trappista is lehet. A füstölt sajtok is jól harmonizálnak a levessel, így azt is lehet használni.
A rátett kenyérszeletek is variálhatóak, esetleg megkísérelhetjük az egészet cipóba tölteni. Ehhez jó héjas, nem túl nagy bucikat érdemes választani.
A levest besűríthetjük habarással, elkeverhetjük tejföllel, de selymesíthetjük tejszínnel is. Gazdagítsuk croutonnal vagy sajtgombóccal!
Vegetáriánusok a leves elkészítéséhez használhatnak zöldséglevet, akit viszont nem köt semmi a növényekhez, az nyugodtan használjon marhahúslevest, vagy sima csontlevet!
Hozzávalók:
Elkészítés: