5 nassolási tipp, ami segít a fogyásban

film sorozat popcorn
Vágólapra másolva!
Azoknak, akik naponta legalább hatszor esznek, alacsonyabb a testtömeg-indexük, és összességében kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint azok, akik csupán háromszor étkeznek ugyanebben az intervallumban. A nassolás tehát nem feltétlenül ördögtől való, sőt, akár a fogyásunkat is elősegítheti, azonban nem mindegy, mikor, hogyan, és milyen ételeket fogyasztunk – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A neves gasztronómiai portál a következőket tanácsolja a rendszeresen nassolók számára:

  1. Nassoljunk délután!
    Az American Dietetic Association folyóiratában megjelent tanulmány szerint a délelőtti nassolók többet falatoznak, mint azok, akik ebéd és vacsora között kívánják meg a rágcsálnivalókat. Az is kiderült, hogy a délutáni nassolás valamivel nagyobb rost-, gyümölcs- és zöldségfogyasztással jár.

  2. Fogyasszunk színes nassolnivalókat!
    A Pennsylvaniai Egyetem és a Cornell Egyetem kutatói a diákok egy részének egy tál egységes, sárga színű chipset adtak, a csoport másik részének pedig különböző színű chipseket tettek a táljukba. Azok a hallgatók, akik a változatos színű chipseket ropogtatták, 50%-kal kevesebbet ettek, mint azok, akik az egységes színű chipsből falatoztak. Szóval jó, ha például egy marék dió mellé teszel még egy kis gyümölcsöt, vagy ha a humuszba többféle színű zöldséget mártogatsz.

  3. Adjunk hozzá fehérjét!
    Ha egy kis fehérjével is turbózzuk fel a rágcsálnivalónkat, az hosszabb ideig okoz majd teltségérzetet. Az Appetite folyóirat egyik tanulmányában a Missouri Egyetem kutatói összehasonlították a magas, mérsékelt és alacsony fehérjetartalmú joghurtokat és a legnagyobb fehérjetartalmú joghurtot találták a leglaktatóbbnak. Ebből a szempontból például a főtt tojás, a sajt, vagy akár az avokádó is tökéletes választás lehet.
    A nassolás nem az ördögtől való, sőt, akár a fogyásunkat is elősegítheti. Forrás: Thinkstock
  4. Váltsunk kezet!
    Egy kutatás szerint a mozinézők kevesebb popcornt ettek, amikor ezt nem domináns kezükkel tették. Érdemes mindenkinek kipróbálnia ezt a trükköt a nassolás során.

  5. Használjunk kisebb tálakat!
    A túlevés oka lehet akár a tál vagy a tányér mérete is, egy tanulmányból ugyanis kiderült, hogy azok, akik nagyobb tálban kapták az ételt 16%-kal többet ettek, mint azok, akiknek kisebb tálban szolgálták fel.