Másképp gondolhatunk a tojásra egy új könyv hatására

Skót tojás
Vágólapra másolva!
Michel Roux, az ikonikus séf a francia konyha szakértője volt. Több mint 30 éve ő volt az első séf, akinek az étterme három Michelin csillagot érdemelt ki Nagy-Britanniában. A Tojásvarázs című könyvében több mint 130 receptet kínál, közel 300 oldalon és 13 fejezetben, két csoportra osztva - áll a könyv kapcsán kiadott sajtóközleményben.
Vágólapra másolva!

A könyv első hat fejezete a tojást, mint önálló ételt mutatja be. A további fejezetek a tojás kulináris tulajdonságait és erejét használják fel különféle ételek, például előételek, rágcsálnivalók, desszertek és szószok kialakítására. Itt az ideje, hogy felfedezzük a legjobb tojásszakácskönyvet, és elkészítsünk néhány csodálatos receptet!

A tojás a legegyszerűbb és egyben legteljesebb étel, rendkívül tápláló és kellően sokoldalú a leggyorsabb étkezéshez is. A tojás a cukrászat és desszertkészítés nélkülözhetetlen alapanyaga.

Michael Roux – Michelin-csillagos séfként a világ konyhaművészetének szenvedélyes felfedezője – új megvilágításba helyezi az egyik legrégebbi alapanyagunkat.

A fejezetekben szó van többek között tojásfőzési stílusokról, sütésről, buggyantásról, a tökéletes omlett, palacsinta, szuflé, habcsók és puding elkészítéséről. Az olyan klasszikus receptek, mint a hollandi szósz, a Benedict tojás és a citromszuflé modern csavart kapnak, míg Michel eredeti receptjei új ízkombinációkkal vagy könnyedebb, egyszerűbb főzési stílussal készülnek.

A kötet borítója Forrás: Kaszás Attila

Íme néhány recept, amelyet érdemes kipróbálni, hiszen Michel Roux már világhírűvé tette őket:

1: Főtt és Mollet tojás [kemény és lágy főtt!]

2: Buggyantott tojások

3: Tükörtojások: Ropogós tükörtojás Darphin Potatoes spenóttal; vagy Pirítósra sült fürjtojás mustáros hollandival

4: Rántották: Rántotta füstölt lazaccal; vagy Rebarbarás rántotta

5: sült tojások: sült tojás csirkemájjal és mogyoróhagymával borban; vagy sült tojás füstölt sonkával és pirított mogyoróval

6: Tojásban gazdag péksütemények és tészta: Aszalt szilva tartlet; vagy Tagliatelle fiatal tavaszi zöldségekkel

A Tojásvarázsban található receptek könnyen elkészíthetők. Rövid összetevőlisták, egy oldalnyi leírás, amely mindenki számára egyértelmű.

A 150 lenyűgöző fényképpel illusztrált, modern és könnyed stílusú szakácskönyv, igazi klasszikus, ami nem hiányozhat a magyar konyhákból sem! Innentől kezdve sokan biztosan máshogyan fognak gondolni a tojásra, hiszen mint látjuk majd, kimeríthetetlen ötletforrás.