Egy sütés nélküli sajttorta igazi aduász, ha az ember kevés munkával szeretne látványos és finom desszertet készíteni. A Mindmegette videót is készített a jól bevált recepthez.

Egész más élményt ad egy sült sajttorta és egy sütés nélküli sajttorta. Utóbbit a ropogós kekszalap és a krémes töltelék miatt jelöli meg a neves gasztronómiai portál a kedvencének. Ehhez a verzióhoz most azonban egy finom eperpürét készítettek, és nyakon öntötték vele a tortát, melyre előtte friss eper is került. Csodafinom, könnyű, nem túl édes, és csak úgy eteti magát, úgyhogy nehéz megálljt parancsolni magunknak, ha elkezdjük falatozni - állítja a Mindmegette. Videón mutatjuk a különleges desszert elkészítését, alatta pedig a pontos receptet is.

Sajttorta eperpürével és eperrel

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 25 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mk vaníliakivonat
  • 60 dkg mascarpone

A díszítéshez:

  • 50 dkg eper
  • 2,5 dkg porcukor

Elkészítése:

  1. A vajas kekszet egy zárható tasakba tesszük és egy klopfolóval morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, és egy tálban összekeverjük a kekszmorzsával. Ezután az alapot egy kapcsos tortaformába öntjük, szétterítjük, és a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük.
  2. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal (lehet 1 csomag vaníliás cukor is) habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és egyneművé keverjük. A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A felét összevágjuk és a porcukorral együtt egy botmixerrel pürésítjük. A pürét egy szűrőn átszűrjük, hogy a magoktól mentesítsük. A tortát körbevágjuk, leszedjük róla a tortaforma peremét, majd a maradék eperrel és az eperpürével díszítjük, és felszeleteljük.