A már 33 éve futó amerikai kult-animáció családja sosem titkolta, hogy imád enni. Az általuk inspirált „Nem Hivatalos Simpson-szakácskönyv" című receptgyűjtemény Laurel Randolph műve, aki azt ígéri, hogy a sorozatban megismert, ikonikus Simpson-kaják mind helyet kaptak a kötetben – ajánlja a rendhagyó szakácskönyvet a Magyar Konyha.

Ha az ember valahol a '80-as, '90-es évek és 2010 között született, a képernyőn szinte biztosan találkozott az Evergreen Terrace 742. alatt élő, meghökkentően sárga, és bizarrmód fura hajú famíliába. A Simpson családot az Entertainment Weekly a forgatókönyvön alapuló tévéműsorok történetének legrégebben futó szériájának nevezte, és az animációs sorozat az elmúlt 33 év alatt szép lassan belenőtt a kulturális ikon státuszba. 

A sorozat rajongói most családi szakácskönyvből tanulhatják meg Simpsonék örök kedvenceinek elkészítésétForrás: FOX

A Simpson családnak világszerte rengeteg elkötelezett nézője van, a karakterek pedig sokak szívéhez hozzánőttek.
A közelebbről nem meghatározott lakóhelyű (Springfield, Valahol Amerikában) család életében az étel mindig is központi szerepet játszott, s ennek több klasszikus epizódban is tanúi lehetünk.A főzni szerető, hűséges és odaadó Simpson-híveknek pedig csak alig három évtizedet kellett kihúzniuk a családot ábrázoló legók, plüssök és társasjátékok Bermuda-háromszögében, hogy most végre egy családi szakácskönyvből tanulhassák meg Simpsonék örök kedvenceinek elkészítését.

Igaz, Homer, a családfő ételek tekintetében sem igazán a kifinomult ízléséről híres, így ő elsősorban a sörök, burgerek, pizzák és hot dogok nagy barátja, arról nem is beszélve, hogy tudvalevőleg szenvedélyesen rajong a „kör alakú, lyukas ételekért".A „Nem Hivatalos Simpson-szakácskönyv" című, 160 oldalas receptgyűjtemény egy vérbeli szuperfan, Laurel Randolph műve, aki azt ígéri, hogy a sorozatban megismert, ikonikus Simpson-kaják mind helyet kaptak a kötetben.A gyűjteményben szerepel a Krusty Burger, a Lángoló Moe, és a Squishee receptje, ahogyan még sok más sorozatklasszikus is, így aki arra kíváncsi, hogy mi is van Marge híres-hírhedt snacktálján, vagy hogy milyen Homer bálnafeleség tortája, esetleg megkóstolná a „majdnem olyan, mint a Krusty zabkásája" reggelijét, Lisa csokis-cseresznyés kísérleti muffinjait, a Tiltott Fánkokat, vagy Bart Amerika golyóit, jól teszi, ha lecsap erre a szakácskönyvre.

A bolondos receptgyűjtemény írója, Laurel Randolph a saját bevallása szerint is hatalmas Simpson család-rajongó, ám emellett elismert szakácskönyvszerző és foodblogger is.

A sorozatban megismert, ikonikus Simpson-fogások mindegyike helyet kapott a kötetben.Forrás: The Simpsons

Annak ellenére, hogy már évek óta készíti az animációs széria által ihletett ételeket – ő áll a hosszú ideje sikerrel futó The Joy of Cooking Milhouse blog mögött – „komoly" munkái is bőven akadtak, például szakértőként közreműködött az Instant Pot szakácskönyvek elkészítésében is.

Simpson család-fanoknak szinte kötelező, de azoknak is ajánlott a kiadvány beszerzése, akik ízig-vérig amerikai, kipróbált receptek után kutatnak - ajánlja a könyvet a Mashed is.