Így készül a legjobb reggeli zabkása - videó

fiatal nő ágy zabkása reggeli vacsora
Vágólapra másolva!
Az egyéjszakás zabkása egyre népszerűbb reggeli a tudatosan táplálkozók körében. Percek alatt elkészíthető már előző este: a zabpelyhet nem kell főzni, sütni, egyszerűen csak beáztatjuk, ízesítjük és már mehet is a hűtőbe! - ajánlja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Az egyéjszakás zabkása annak való, akinek őrült rohanásban telnek a reggelei, mégis szeretne tápláló, vitaminokban gazdag ételt fogyasztani napindítónak - vagyis: mindenkinek!

A zabot ebben a formában nyersen fogyasztjuk, hiszen az áztatás során annyira megpuhul, hogy nincs szükség hőkezelésre.

Elkészítés:
Este lefekvés előtt keverjünk össze 1 csésze apró szemű zabpelyhet 2 csésze vízzel, tejjel vagy növényi tejjel, joghurttal. Adjunk hozzá kevés chia magot, édesítőszert vagy mézet, datolyaszirupot, esetleg natúr vagy ízesített fehérjeport (az ízek, textúrák hozzáadásának tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt), majd kanalazzuk az egészet lefedhető tálkába vagy kis befőttesüvegbe.

Az egyéjszakás zabkása egyre népszerűbb reggeli a tudatosan táplálkozók körében. Forrás: Shutterstock

Szórjuk meg olajos magvakkal, ízesítsük bogyós gyümölcsökkel és pihentessük egy éjszakán át hűtőszekrényben.

Másnap reggel csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is.

Vagy mégsem? Akkor sincs baj, ha úgy érezzük, a kása túl pépes, és valami mintha hiányozna belőle - másokkal is előfordult már, íme a megoldás: garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel, ha este az édesítőszerrel egy csipet sót is teszünk a kásádba. A só ugyanis harmonizálja, felébreszti az ízeket, jobban kiemeli az édes ízt.

Ha tovább szeretnénk finomítani a zabkását, reggel, fogyasztás előtt adjunk hozzá egy kanál mogyoróvajat és egy fél pépesített banánt.

Ezek nemcsak édesebbé teszik a kását, de a textúráján is sokat javítanak.