A neves gasztronómiai portál a következőképpen javasolja a tökéletes krumplipüré elkészítését:
Hozzávalók:
Az alapváltozathoz csupán krumplira, továbbá egy kevés tejre, habtejszínre, vajra, szerecsendióra és sóra lesz szükségünk.
Ne főzzük túl – nem szabad szétesnie!
A krumplit hideg vízben tegyük fel főni, máskülönben a belseje kemény maradhat, miközben kívül már puha. A főzővizet nem szükséges megsózni.
Az alappürébe tetszés szerint összezúzott fokhagymát keverhetünk, a tetejére pedig sült hagymakarikát vagy pirított bacont is szórhatunk.
Nagyobb adag sült hagymával, baconnel, reszelt sajttal, vagy kolbásszal gazdagítva a krumplipüré akár könnyű ebéd vagy vacsora is lehet, ha salátával kínáljuk.
A sima burgonyapürét egyszerűen megfesthetjük zöldborsópürével, céklalével és -pürével, főtt reszelt sárgarépával, pépesített medvehagymával vagy finomra aprított friss fűszernövényekkel, pl. snidlinggel is.