Végre itt a megoldás: 7 egyszerű segítség, ha már büdös az ételhordó

hűtőszekrény ételek
Egy jól szervezett hűtőben tovább marad friss az étel
Vágólapra másolva!
Az új műanyag edények mindig olyan tökéletesnek tűnnek: illatosak, sehol egy karc, folt... Néhány használat után azonban jönnek a kellemetlen szagok és minél tovább használjuk őket, annál durvább lesz a helyzet. És ki szeretné a sajttortát fokhagymaillatú edénybe tárolni? - teszi fel a kérdést a Mindmegette. A népszerű portál szerint azonban léteznek hatékony, vegyszermentes módszerek a dobozok szagtalanítására.
Vágólapra másolva!

Első lépésként minden esetben szappanos vízzel mossuk át az edényt, hogy eltávolítsuk a ráragadt ételmaradékokat és egyéb szennyeződéseket.

A következő praktikákat gyűjtötte össze a neves hazai portál:

  1. Öblítsük ki az edényt citromlével, vagy vágjunk félbe egy citromot és dörzsöljük át vele a doboz belső felületét! Hagyjuk állni néhány órán át, majd öblítsük el langyos vízzel és hagyjuk a levegőn megszáradni!
  2. Jól bevált módszer a szódabikarbónás tisztítás: öntsünk egy kevés szódabikarbónát a dobozba, adjunk hozzá annyi vizet, hogy pasztát kapjunk! Dörzsöljük át vele a tartályt, hagyjuk állni néhány napig, majd mossuk ki!
    Az ételhordó dobozok szagtalanítása sokak számára lehetetlen feladatnak tűnhet. Forrás: Mindmegette.hu
  3. Töltsük meg a dobozt ecettel, hagyjuk állni legalább 5 percig, majd öntsük ki az ecetet! Ezután mosószeres vagy szappanos vízzel mossuk át az edényt, majd hideg vízzel öblítsük le!
  4. Helyezzünk egy összegyűrt papírtörlőt vagy újságpapírt a kimosott és megszárított dobozba, tegyük rá a fedelét és hagyjuk állni legalább egy éjszakán át!
  5. A kávé is jó szagtalanító: tegyünk egy evőkanálnyi száraz vagy nedves kávézaccot az edénybe, fedjük le, és hagyjuk állni 4-5 órát!
    Ki szeretné a sajttortát fokhagymaillatú edénybe tárolni? Forrás: Mindmegette.hu
  6. Próbálkozhatunk a napfény erejével is: tegyük ki az edényt közvetlen napfényre és a többit bízzuk az UV sugarakra!
  7. A tiszta, száraz műanyag dobozba tegyünk egy csipet sót és tároljuk így a dobozt jól szellőző helyen! A só segít felszívni az ételszagot. Használat előtt azonban ne felejtsük el kidobni a sót!