Nincs otthon tejszínhab? Mutatjuk, mivel lehet helyettesíteni

tejszínhab
Vágólapra másolva!
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mit tegyünk akkor, ha szükség lenne rá, de nincs otthon friss tejszín? A Mindmegette az ehhez hasonló esetekre kereste a megoldást!
Vágólapra másolva!

Ha igazán finom tejszínhabra vágyunk, nem kell mást tennünk, mint a gazdag, zsíros tejszínt megédesíteni egy kevés cukorral, hozzáadni némi vaníliát és habverővel krémes, kemény habbá verni. Nincs otthon tejszín? Bár ez a legfontosabb összetevő, hiányában sem kell lemondanunk a finomságról.

Nézzünk körül a kamrában és valószínűleg megtaláljuk a tökéletes helyettesítőt, ami nem más, mint a kókusztej, pontosabban a konzerv kókusztej! Amennyiben mégsem, bármelyik közeli boltban könnyen beszerezhető.

A konzerv kókusztej sűrűbb és krémesebb, mint a dobozos italok, ezért habot csak az előbbiből lehet nyerni.

A kókusztej hetékony alternatívája tejszínhabnak. Forrás: Shutterstock

Tegyük hűtőbe legalább egy napra – de az sem baj, ha mindig tartunk egyet a hűtőszekrény mélyén, így bármikor kéznél lesz, amikor egy kis finomságra vágyunk, ráadásul a hűtéssel sem vesztünk időt.

Amikor kellően lehűlt, vegyük ki, de ne rázzuk fel!

Nyissuk ki és a tetején összegyűlt sűrű részt kanalazzuk le, és már tálalhatjuk is a habot! Nem kell habverővel felverni, legfeljebb kanállal átkeverni. Előfordulhat, hogy a szükségesnél keményebb réteg keletkezik a konzervdoboz tetején, ekkor kanalazzuk egy tálba a krémet, majd adjunk hozzá a doboz alján összegyűlt kókuszvízből és keverjük össze. Ezt addig folytassuk, amíg megfelelő állagú „habot" nem kapunk.

A tejszínhab rendkívül népszerű finomság hazánkban. Forrás: Huffington Post

Mivel a kókusztej eleve édes, nem kell hozzáadni édesítőszert, de ha szeretnénk, hogy végeredmény még jobban hasonlítson a hagyományos tejszínhabhoz, ízesíthetjük cukorral és/vagy vaníliával is.